یادداشت
من تاریخدان نیستم،من حقوقدانم
عبدالله نظری
زیاد نمی خواهم حاشیه پردازی کنم و مستقیم سر اصل مطلب می روم.چندی پیش بود که در مجله آسمان محمد قوچانی در مقاله ای تحت عنوان "از صلح حدیبیه تا صلح هسته ای" آورده بود که((حکومت اسلامی در تاریخ خود تجربه های گران سنگی پیش رو دارد. صلح امام حسن تنها نرمش قهرمانانه تاریخ اسلام نبود. قبل از آن پیامبر گرامی اسلام با صلح حدیبیه بدون آنکه ذره ای از اصل اسلام کوتاه بیاید ، به صلحی تاریخی دست زد تا در پناه آن مدینه النبی و جامعه اسلامی را تقویت کند.فتح مکه بدون شک محصول صلح حدیبیه بود که در آغاز به چشم افراطی ها و مخالفین اسلام عقب نشینی بود، اما آن صلح از پیروزی در صد جنگ برتر بود. صلح هسته ای ادامه همان تجربه است.)) و در ادامه آن رییس جمهور ، چندی پیش با تاکید بر اینکه در جنگ بدر و احد حضور شجاعانه در برابر کفار، پیروزی حق بود گفت :((در صلح حدیبیه {هم} حق پیروز شد اما عده ای کوته نظر در برابر شخص پیامبر زبان به اعتراض گشودند که چرا این ماده چنین وچنان شد وچرا آن شرط گذاشته و عقب نشینی صورت گرفت.))
حال سوال این است که آیا ما در شرایط بدر و خیبریم یا در شرایط صلح حدیبیه؟
1)یکی از شرایط بسیار مهم در صلح حدیبیه "تدافعی بودن دشمن" بود. مشرکین مکه در مدتی قبل از صلح ، در جنگ احزاب از مسلمانان شکست خورده بودند و در موضع ضعف قرار داشتند و همین عامل باعث شد تا پیامبر مدیریت جریان مذاکرات صلح را به دست بگیرد و دست برتر را در جریان مذاکرات بر عهده داشته باشد و نظریات خود را بر دشمن دیکته کند.
حال آقای رییس جمهور سوال اینجاست، شما که چرخ سانتریفیوژها را به چرخ زندگی مردم گره زدید و خود را نیازمند به مذاکره کردن جلوه داده اید و از طرف دیگر دشمن هم با شنیدن این حرف ها می گوید که تحریم ها باعث شده ایران پای میز مذاکره بیاید، آیا ما در حالت تدافعی قرار داریم یا دشمن؟
2)در جریان صلح حدیبیه با ترحمی که پیامبر به مشرکین فرمودند اسلام روی رحمانی خود را نشان مردم داد و همین عامل باعث شد افراد زیادی به اسلام گرایش پیدا کنند ولی شما در نظر بگیرید تمام ملت ها و گروه های آزاده جهان چشم به ایران اسلامی دوخته اند که ضعفی از خود در برابر قدرت های پوشالی نشان ندهد و قطعا اگر تصمیمات نادرست گرفته شود که نشاندهنده ضعف ما باشد آب سردی بر روی پیکر جماعت آزادی خواه جهان خواهد بود.حال در این شرایط جذب ما بیشتر خواهد بود یا دفع ما؟
3) در آستانه وقوع جنگ بدر برخی از مسلمانان با دیدن سپاه مجهز و پرتعداد دشمن دچار تردید شدند و برخی رای به عقب نشینی برای تجدید قوا دادند ولی در مقابل پیامبر فرمودند که ایستادگی کنید و درست است که دشمن مجهز است اما شما به نصرت خداوند مجهزید. در نتیجه با استقامت ،توکل برخدا و اطمینان به وعده های الهی در نتیجه دو جنگ بدر و خیبر معادله حاکم بین مسلمانان و مشرکان معکوس شد و حربه های "مصادره اموال" و "تنگناهای اقتصادی" که پیش از این در دست مشرکان بود از دست آن ها خارج شد.
و در آخر از آنجایی که آقای رییس جمهور در مباحث غیرتخصصی خودشان وارد نمی شوند برای مثال اظهارنظر در مورد قضیه هولوکاست را به تاریخدان ها واگذار کردند و فرمودند "من تاریخدان نیستم" ،بهتر است در مورد مسائل تاریخی دیگر هم موضع خود را حفظ کنند و این جمله را در ذهن خود مرور بفرمایند که"من تاریخدان نیستم، من حقوقدانم".
- ۹۳/۰۹/۲۰